Presentació

Aprendre llengües, cultures i cuina en cuines digitals interactives (LANCOOK)

Aquest projecte finançat per la Unió Europea ha desenvolupat materials per a l’aprenentatge de llengües i de receptes culinàries europees. Així, hem treballat 7 llengües europees: l’alemany, l’anglès, el castellà, el català, el finès, el francès i l’italià.

El projecte tenia l’objectiu de demostrar la utilitat dels materials interactius per promoure l’aprenentatge de llengües en situacions reals. També pretenia desenvolupar el primer sistema de sensors de moviment que es pot emprar per a una gran diversitat de tasques reals, les quals contenen activitats significatives d’interès, com és el cas de cuinar.

Els materials estaven disponibles en una “cuina digital interactiva mòbil”, que consistia en una tauleta d’ordinador amb pantalla tàctil i un conjunt d’estris de cuina amb sensors incorporats, així com sensors addicionals per adherir-los a la resta d’equipament de la cuina, és a dir, als altres estris de cuina o als ingredients necessaris. Aquesta cuina digital mòbil podia funcionar en qualsevol lloc, encara que no hi hagués cap cuina instal·lada, tot i que era molt millor si es tenia accés a una cuina equipada amb fogons, marbre, aigüera, etc. Els materials pedagògics es van emmagatzemar a la unitat, és a dir, a la tauleta, com un programari informàtic que funcionava amb Java, que contenia un conjunt integrat de materials en què s’hi distingien una pretasca, materials simultanis a la tasca de cuinar i una posttasca. Cada conjunt de materials pedagògics es va elaborar en 7 llengües europees.

Comments are closed.